Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΥΝΟΥ

Οι εκδόσεις Αίολος και η θεατρική ομάδα Ζωγράφου Tapia παρουσιάζουν το βιβλίο «Ο δρόμος του κεραυνού»,
το νέο μυθιστόρημα του Βασίλη Κατσικονούρη.
Παρουσίαση:
Μαρώ Τριανταφύλλου – συγγραφέας
Διαβάζουν οι ηθοποιοί:
Iωάννα Ντζιού | Ιουλία Καρύδη
Γιώργος Πιπεράκης | Νίκος Ανδρωνάς
Ιουλιανός Ραχιώτης και ο συγγραφέας
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Βασίλης Κατσικονούρης
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΥΝΟΥ
Ένα ζεν αστείο για τον χρόνο. Αν και με τον χρόνο καλό είναι να μην κάνει πλάκα κανείς, συνήθως συμβαίνει το αντίστροφο, και η διαπίστωση είναι πάντα πικρή, σαν σε φιλμ νουάρ. Είναι, λοιπόν, ο «Δρόμος του Κεραυνού» ένα ζεν νουάρ μυθιστόρημα για τον χρόνο; Μάλλον για τον χρονισμό καλύτερα. Ο κεντρικός ήρωας γυρεύει το ντίνλο, εκείνο το θαυματουργό σωματίδιο που ορίζει τη σωστή στιγμή για να κάνει κάποιος αυτό που θέλει. Και όταν το βρίσκει, συνειδητοποιεί ότι τελικά δεν ήξερε τι ήθελε.
Τέλος πάντων, θα είναι πάντα περίπλοκη η σχέση του τι θέλει ένας άνθρωπος με το πότε το θέλει, και από κάτι τέτοια γεννήθηκε και η λογοτεχνία, για να τακτοποιεί αυτά τα πράγματα. Με σχετική επιτυχία… Έτσι γεννήθηκε και «Ο Δρόμος του Κεραυνού». Κάποιοι σπινθήρες, κάποια τρελαμένα αμπέρ από τη ρήξη του συνεχούς ρεύματος πέρα εκεί, στο βάθος αυτού του δρόμου, ενίοτε μπορεί και να μας πετυχαίνουν.
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Βασίλης Κατσικονούρης έχει γράψει τα θεατρικά έργα «Το Γάλα», «Καλιφόρνια Ντρίμιν», «Το Μπουφάν Της Χάρλεϋ», «Ο Μάκης», «Οι Αγνοούμενοι», «Καγκουρό» κ.ά. τα οποία έχουν παιχτεί στο Εθνικό Θέατρο, Θέατρο Δημήτρης Χόρν, Στοά, Θ. Μεταξουργείο, Ελληνικός Κόσμος, Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης κ. α, στην Κύπρο (ΘΟΚ, Θέατρο Διόνυσος, ΕΘΑΛ, κ. ά.) καθώς και στην Πολωνία, στη Σερβία και στη Γερμανία. Το 2011, το έργο του «Το Γάλα» μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο σε σενάριο του ίδιου.
Έχει τιμηθεί με κρατικά βραβεία θεατρικού έργου από το Υπουργείο Πολιτισμού, με βραβείο σε Διεθνή Διαγωνισμό του Ιδρύματος Ωνάση και με βραβεία κοινού από το περιοδικό Αθηνόραμα.
Το 2012 εκδόθηκε το μυθιστόρημά του «Μπαμπούσκα» από τις εκδόσεις Κέδρος και το 2016 η συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Η Ρωγμή Των 7:45 μμ» (εκδ. Καστανιώτη). Το 2018, από τις εκδόσεις Καστανιώτη πάλι, κυκλοφορεί η επόμενη συλλογή του διηγημάτων με τίτλο «Καρό Παιδιά, Ριγέ Πατεράδες». Τα θεατρικά του έργα έχουν εκδοθεί από τους οίκους Κέδρος, Σοκόλη και Κάπα Εκδοτική. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με τη σκηνοθεσία.
Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως καθηγητής της Αγγλικής γλώσσας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση