Παιχνίδια φιλικά προς το περιβάλλον

Σε μια εποχή που μαστίζεται από τον καταναλωτισμό, τη μαζική και απερίσκεπτη παραγωγή , τη χαμηλή ποιότητα κατασκευής έναντι του κόστους, με σοβαρές συνέπειες για τον πλανήτη μας και την υγεία μας,

θεωρούμε χρέος μας να προάγουμε και να υποστηρίζουμε εταιρίες που έχουν σα γνώμονα το σεβασμό προς το περιβάλλον, τις ανάγκες και την αισθητική του καταναλωτή.

Οι επιλογές μας, μας καθορίζουν σε κάθε τομέα της ζωής μας. Όσο περνάει από το χέρι μας, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά προσθέτοντας ο καθένας από εμάς ένα μικρό λιθαράκι στην δημιουργία ενός όμορφου κόσμου.

Επιλέγουμε λοιπόν παιχνίδια κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο χαρτί ή  πλαστικό, από ξύλα ελεγχόμενης δασοκομίας, χωρίς τοξικά υλικά και βαφές, απολύτως ασφαλή για τα παιδιά , για ένα κόσμο πιό πράσινο , πιο όμορφο , πιο απλό…

 

Londji : Η εταιρία χρησιμοποιεί ανακυκλωμένο χαρτί για την κατασκευή των παιχνιδιών της , με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και στη διαδικασία παραγωγής. Είναι εξ’ ολοκλήρου σχεδιασμένα και κατασκευασμένα στην Ισπανία.

 

 

 

 

 

 

Green Toys:  Τα παιχνίδια τους κατασκευάζονται στις ΗΠΑ από 100% ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια γάλακτος. Δεν περιέχουν BPA, phthalates ή PVC. Πληρούν τα πρότυπα του FDA για την επαφή με τρόφιμα. Καθαρίζονται εύκολα. Είναι πολύ ανθεκτικά στην καταπόνηση.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lanka Kade:  Η εταιρία Lanka Kade, με έδρα την Αγγλία, ακολουθεί τις αρχές του ηθικού εμπορίου,χρησιμοποιεί υλικά για την κατασκευή των παιχνιδιών που είναι φιλικά προς τον άνθρωπο αλλά και το περιβάλλον.
Όλα τα προϊόντα είναι χειροποίητα και ζωγραφισμένα στο χέρι.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nic Toys : Ξύλινα ποιοτικά παιχνίδια, κατασκευασμένα στη Γερμανία, με φυσικές βαφές.

 

 

 

 

 

 

 

 

Makedo: Φιλοσοφία της είναι η επαναχρησιμοποίηση ανακυκλώσιμων υλικών για παντός είδους δημιουργίες!Προάγουν συνδυαστική σκέψη, λεπτή κινητικότητα, πειραματισμό, ανακύκλωση.

 

Haba: Γερμανική εταιρία, με πολυετή εμπειρία στο χώρο του εκπαιδευτικού παιχνιδιού, ελαχιστοποιεί κάθε χρόνο τη χρήση πλαστικού στα προϊόντα της, υπόκειται σε συνεχείς ελέγχους αναβάθμισης της ποιότητας παραγωγής  με στόχο τη μείωση στην κατανάλωση ενέργειας, χρησιμοποιεί υψηλής ποιότητας υλικά και χρώματα, φιλικά προς το περιβάλλον και ξυλεία που προέρχεται αποκλειστικά από ελεγχόμενη δασοκομία.

 

Wonderworld ( Ταϊλάνδη ) : Για κάθε δέντρο που χρησιμοποιούν στην κατασκευή παιχνιδιών, φυτεύουν άλλο ένα! Όλα τα χρώματα τους είναι φυτικά!

 

 

Leave Comment